Activiteiten met de klas

Met de klas op stap

Wie wil, kan de lessen ook uitbreiden met een bezoek aan een tentoonstelling of een gidsbeurt (of beiden). Het hele jaar door zijn er in het hele Meetjesland tal van activiteiten over WOI, waaronder ook een aantal activiteiten voor kinderen/groepen/scholen. Het actuele aanbod vind je op www.eerstewereldoorlogmeetjesland.be.

De gemeente Evergem heeft zelf een handige brochure opgesteld met haar aanbod specifiek voor scholen. De brochure kan je hiernaast downloaden. 

Spreker in de klas

Patrick Ryckaert komt graag in de klas vertellen over WO1 en WO2. Deze les(en) zijn zodanig opgevat, dat er voor elke leeftijdsgroep een aangepaste les/voordracht kan gegeven worden (vanaf 10 jaar tot ...). Het aanbod is een 'aparte' kijk op beide Wereldoorlogen, vooral gesteund op een grote hoeveelheid didactisch materiaal, De nadruk ligt hier op het 'ontdekken. U kan Patrick voor meer informatie contacteren op patrickryckaert [at] telenet [dot] be.

Bent u zelf vertrouwd met de oorlog of kent u iemand die ook graag/goed aan een jong publiek vertelt? Neem dan zeker contact op, dan voegen we deze persoon graag toe. 

Mocht u opmerkingen hebben over bovengenoemd aanbod, laat dit dan zeker weten. COMEET is niet altijd in staat al het aanbod te beoordelen, en alle feedback is welkom.